SOLUȚIE TEMPORARĂ

Medicii de familie sunt puși în situația de a elibera rețete pacienților care suferă de cancer. Este soluția de moment pe care Casa de Asigurări de Sănătate Buzău a găsit-o pentru ca bolnavii să-și poată intra în posesia medicamentelor ce le sunt atât de necesare. Totul s-a ajuns la această situație din cauză că medicul oncolog care îi trata a ieșit la pensie. Vorbim aici despre aproape o mie de pacienți au rămas practic … ,,în aer”, după cum anunța directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Buzău.

Nici restul bolnavilor de cancer din județul Buzău, adică alte aproape 2.000 de persoane, nu sunt într-o situație prea fericită. Ei sunt tratați de numai doi medici oncologi, dintre care unul are normă întreagă și celălalt doar cu jumătate de normă.

O mare problemă rămâne însă eliberarea concediilor medicale, serviciu pe care medicul de familie îl poate acorda doar pe baza unei scrisori medicale de la un medic oncolog. Există situații în care unii pacienți trebuie să meargă la București pentru a avea un medic specialist care să-i îngrijească.

Din anul 2010 și până în prezent, la cabinetul de Oncologie din cadrul Spitalului Județean Buzău sunt înregistrați 3.000 de pacienți cu afecțiuni oncologice. Mai grav este că această boală se semnalează și la tineri.

Related posts